Intrebari frecvente

Ce inseamna consilier Metabolic Balance®?

Consilierii Metabolci Balance® sunt formaţi şi certificaţi astfel incat sa ofere garantia serviciilor la cel mai inalt nivel.

Cum decurge programul Metabolic Balance®?

Consilierul Metabolic Balance® pe care l-aţi ales vă însoţeşte pe parcursul celor 4 faze succesive ale programului. În cursul primei ședințe consilierul Metabolic Balance® va realiza anamneza şi va lua o probă de sânge. După analizarea sângelui în laborator se centralizează toate rezultatele și datele. În institut va fi realizat, prin intermediul programului computerizat, planul dumneavoastră individual de nutriție. Consilierul dumneavoastră Metabolic Balance® va va înmâna planul şi vă va explica în detaliu modul de aplicare.

Cît timp durează programul?

Începeţi cu faza 1, care durează 2 zile şi serveşte pregătirii. Faza 2 – așa numita fază de reechilibrare severă – este prezentată foarte exact în plan şi va fi condusă foarte atent de către consilierul metabolic Balance®. Această fază durează cel puţin 14 zile, de regulă pînă când atingeți greutatea dorită. În faza 3 includeți și alte alimente în planul dumneavoastră de nutriție. Şi această fază va fi supravegheată de consilierul Metabolic Balance®. Programul se încheie cu faza 4 – faza de menţinere – pe care o puteţi implementa cu ușurință pe tot parcursul vieţii. Acum vă consolidaţi succesul obţinut, respectând anumite reguli de alimentaţie care vă sunt deja bine cunoscute

Pot participa la programul Metabolic Balance® şi fără asistență?

Nu, refuzăm expedierea directă a planului de nutriție, deoarece succesul este indisociabil legat de o consiliere competentă. Profitaţi de contactul cu un consilier Metabolic Balance® – vă va susţine moral şi vă va ajuta pe parcursul perioadelor de “secetă”.

Mă aflu în permanență pe drumuri – pot participa cu toate acestea la program?

Planul meselor dumneavoastră este atît de multilateral încît puteţi planifica din timp şi vă puteți organiza în mod individual în avans fiecare zi. Fiţi creativ! – consilierul dumneavoastră metabolic balance® vă va susține. Cartea “metabolic balance®” cuprinde şi un capitol de reţete, iar la începutul anului 2006 a apărut cartea specială de rețete metabolic balance®.

De ce este atât de importantă pauza de 5 ore între mese?

Organismul dumneavoastră necesită pentru digestive un timp adecvat și repaus alimentar. Orice gustare între mese ar perturba acest proces metabolic, cauzând bine cunoscutele atacuri de adefagie. Din acest motiv respectaţi consecvent pauza de 5 ore.

Trebuie să menţin pentru viitor acelaşi mod de alimentaţie ca în faza de reechilibrare severă?

Nu, o dată ce metabolismul s-a adaptat la noul mod de alimentaţie iar dumneavoastră v-ați atins țelul propus, în fazele 3 și 4 este vorba de o relaxare, respectiv menținerea succesului obținut. Aici sunt valabile doar unele reguli de bază care vă sunt deja bine cunoscute. Însă puteți fi siguri că veți avea experienţe comune cu ceilalți paticipanţi: veţi constata care alimente vă fac bine și care nu. În cazul în care luați o dată o masă copioasă păstrați pentru câteva zile din nou regimul din faza severă și veți avea din nou totul sub control.

Trebuie să consum toate alimentele menţionate în planul de nutriţie individual?

Da, trebuie. Pentru că planul de nutriție individual nu reprezintă un produs generat la întîmplare, ci este rezultatul datelor dumneavoastră de anamneză şi de laborator. Este unic, la fel ca o amprentă digitală. Alimentele selectate în acest plan vă susţin metabolismul şi vă conferă componentele care v-au lipsit pînă acum. Participaţi la această cu totul nouă experienţă! Rețetele noastre vă vor ajuta să prindeți încredere în nou.

Trebuie să respect exact cantităţile indicate?

Da, în special în faza 2 trebuie să respectaţi exact cantităţile indicate, deoarece aceste date sunt correlate cu greutatea corporală dorită. După ce v-aţi atins objectivele contactaţi-vă consilierul metabolic balance® pentru a vă indica ce abateri de la cantitățile specificate sunt posibile.

Voi avea senzaţie de foame în faza severă şi aceasta îmi poate influenţa productivitatea?

Dacă respectaţi exact planul veți mânca mai puţin decît înainte dar mai încet şi cu apetit. La sfîrşitul fiecărei mese veți fi sătul, deoarece veți mânca de trei ori pe zi alimente bogate în energie şi nu veţi suferi de foame. Între mese veţi bea suficiente lichide şi vă veţi simţi în formă. Dacă în primele zile vă simţiţi obosit spre seară, oferiți-vă dumneavoastră și corpului dumneavoastră o pauză, mergând mai devreme la culcare.
Astfel facilitaţi progresul spre atingerea scopului dorit.

Un vegetarian strict poate participa la programul Metabolic Balance®?

Din păcate, în cazul în care dumneavoastră – indiferent din ce motive – nu consumaţi nici un fel de proteină animală şi vă alimentaţi exclusiv cu fructe, legume şi produse din cereale, nu puteţi participa la programul metabolic balance®. Dacă doriţi să aflaţi mai multe legat de bazele medicale ale acestui program vă sugerăm să citiţi cartea “Metabolic Balance®”.

Pot participa la programul Metabolic Balance® dacă doresc doar să îmi întăresc metabolismul, însă nu doresc să scad în greutate?

Da bineînţeles. Vom lua în considerare acest lucru la realizarea planului şi la determinarea cantităţilor pentru mese. În orice caz, veţi face un lucru bun pentru sănătatea, forma şi vitalitatea dumneavoastră. Vorbiţi cu consilierul dumneavoastră metabolic balance® despre dorinţele dumneavoastră – vă va sfătui cu plăcere.

Alte diete au avut un efect pozitiv doar de scurtă durată. De ce ar putea fi diferit efectul în cazul programului Metabolic Balance®.

Metabolic Balance® nu reprezintă o dietă în adevăratul sens al cuvântului. Planul dumneavoastră este planul dumneavoastră. El ia în considerare numai valorile dumneavoastră de laborator, metabolismul dumneavoastră şi propriile dumnevoastră obiceiuri alimentare. Vă garanteză succesul şi în acelaşi timp vă învaţă să distingeţi care alimente vă priesc şi care nu. Consecinţa? Depinde numai de dumneavoastră dacă reuşiţi să menţineţi objectivul atins. Planul dumneavoastră individual de nutriţie reprezintă programul dumneavoastră personal pentru succesul de durată.