Ce este Metabolic Balance®?

Metabolic Balance® este un program pentru reglarea metabolismului care ajuta la pierderea greutatii, realizat de medici și oameni de știință din domeniul nutriției. Cu ajutorul programului vă veţi adapta alimentația de până acum la un profil de nutriție sănătos, total echilibrat și realizat special pentru dumneavoastră. Baza este constituită de planul dumneavoastră personal de nutriţie, realizat în funcție de datele actuale de laborator și de informațiile personale legate de sănătate.

Cum acţionează Metabolic Balance®?

Planul dumneavoastră individual de nutriție facilitează un echilibru metabolic între “chimia” organismului dumneavoastră și “chimia” alimentară potrivită. Nu vă veți hrăni doar cu alimentele și mineralele sănătoase și indispensabile organismului dumneavoastră, ci veți consuma într-o mai mare măsură acele alimente de care are nevoie organismul dumneavoastră, pentru o reechilibrare a metabolismului. Planul dumneavoastră ia în considerare situaţia particulară a organismului dumneavoastră, fiind realizat exclusiv pe baza datelor dumneavoastră personale.

De ce funcţionează Metabolic Balance®?

Scopul planului de nutriţie personalizat este reechilibrarea metabolismului şi reglarea greutăţii corporale. Pentru a vă atinge objectivul fără dificultăţi şi într-un timp rezonabil, veți fi susținuți de consilieri specializaţi şi certificaţi în acest scop.Fie un medic,un terapeut sau un consultant de nutriție – aici veţi găsi consultantul metabolic balance® care vă convine.

Cum atingeţi reducerea greutăţii prin Metabolic Balance®?

Prin planul de nutriţie personalizat furnizaţi organismului dumneavoastră toate alimentele sănătoase de care are nevoie. Alimentele nu sunt selectate în funcţie de conţinutul lor de calorii, sau de procentul de lipide, proteine şi carbohidrați. Singurul criteriu de selectare este acțiunea alimentului asupra echilibrului dumneavoastră hormonal. Astfel se stimulează metabolismul sănătos, fiind provocată o secreție adecvată de insulină. Cu ajutorul noilor reguli de alimentaţie şi de preparare foarte simplă a alimentelor vă veţi normaliza ușor și pe termen lung greutatea şi vă veți întări echilibrul hormonal.

Care ameliorări ale sănătăţii pot fi obţinute cu Metabolic Balance®?

Reechilibrarea pe termen lung a organismului în urma unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, în special în combinație cu un exerciţiu fizic adecvat, previne bolile cunoscute ale civilizaţiei. Restabilirea unui echilibru alimentar natural duce la restabilirea greutății corporale normale și a unui echilibru natural al organismului.

Totodată vă amelioraţi performanţa fizică, capacitatea de concentrare şi vă îmbunătățiți tonusul energetic. Dormiţi mai bine, vă cresc forţele fizice şi psihice, vă simţiţi în general mai sănătos, emanând vitalitate și prospețime. Prin metabolic balance® pierdeţi grăsime corporală fără a pierde însă masă musculară sau ţesut conjunctiv. Pielea rămane fermă şi netedă.

In ce caz este recomandabilă participarea necondiţionată la programul Metabolic Balance®?

Participarea la program se recomandă dacă:

• supraponderabilitatea dumneavoastră cere o soluţie durabilă şi doriţi să slăbiţi intr-un mod sănătos.
• dacă suferiţi deja de boli aflate în strânsă legătură cu supraponderabilitatea, respectiv cu o alimentaţie inadecvată. Acestea pot fi de exemplu boli ca diabetul tip II, boli reumatice, migrene cronice, tulburări ale metabolismului lipidic, tensiune arterială, etc…
•dacă, indiferent de vîrstă, doriţi să fiţi într-o formă bună și plină de energie.

Conceptul de nutritie german Metabolic Balance

Metabolic Balance® este un concept de nutriţie care printr-un plan individual, dezvoltat din punct de vedere medical și științific, îmbunătățește calitatea vieții și sănătatea. Acest concept de nutritie se bazează pe alimente naturale nemodificate şi foloseste o gamă variată de alimente ce pot fi preparate în cele mai diverse forme. Varietatea şi bucuria culinară nu au de suferit ci conturează drumul către o formă de alimentaţie sănătoasă, care poate fi menţinută pe parcursul întregii vieţi. Pilonii conceptului metabolic balance® sunt validaţi de studii ştiinţifice. Aceste studii demonstrează că o îmbunătăţire a regimului alimentar pe baza principiilor metabolic balance® determină, în mod incontestabil, nu doar o scădere în greutate, ci garantează şi o stabilizare a greutăţii pe termen lung, reglarea senzaţiei de foame si saturaţie conform proceselor biologice naturale.

Principiile si avantajele conceptului Metabolic Balance®

1. Principiul „low glycemic and insulinemic” (atingerea unui nivel redus de insulină)
2. Distribuţia macroelementelor nutritive – carbohidraţi (40-45%), grăsime (30-35%) şi proteine (25-30%) are la bază rezultatele “american nurses health study” efectuat de către Universitatea Harvard.
3. Datele medicale şi un set de analize de sânge ale pacientului stau la baza elaborării planului individualizat de alimentaţie şi reprezinta instrumentul de lucru pentru o consiliere de lungă durată a celor ce doresc să-şi modifice stilul de viaţă şi alimentaţia pentru întărirea propriei sănătăţi, pentru că : „Cel ce e bolnav şi vrea să se trateze, trebuie să fie, de asemenea, gata să-şi schimbe viața, sau cel puțin să şi-o analizeze.”

Metabolic Balance® recomandă în special carbohidraţii complecşi, cum ar fi pâinea din făină integrală de secară, legumele, fructele, precum şi proteinele de calitate: carnea, peştele, ouăle, produsele din soia, lactate sau leguminoase.

Programul de alimentaţie se desfăşoară pe parcursul a patru faze:

1. Faza de pregătire

2. Faza de reechilibrare severa – timp în care participantul este supravegheat foarte atent, cel puţin două săptămâni. În această perioadă este necesar alimentele  să fie cântărite foarte atent.

3. Faza de reechilibrare lejeră – presupune introducerea în alimentaţie şi a altor alimente.

4. Faza de menţinere  – in aceasta faza se poate considera că metabolismul participantului este  reechilibrat.

Medicii consilieri metabolic balance® beneficiază de o pregătire specială pentru a putea consilia participanţii pe parcursului întregului proces de reorganizare a alimentaţiei –indiferent dacă aceştia doresc să slăbească, să se îngraşe sau să îşi optimizeze pur şi simplu starea de sănătate.

Succesele în legătură cu normalizarea greutăţii, îmbunătăţirea sănătăţii şi a rezultatelor analizelor de laborator sunt confirmate prin intermediul studiului ştiinţific realizat în mod independent de către Institutul Hochrhein în colaborare cu Institutul pentru Managementul Calității și Medicină Socială al Clinicii Universitare Freiburg cu privire la eficiența programului de reglare a metabolismului – metabolic balance®. Studiul a fost publicat în „Journal of Nutrition and Metabolism“- unul dintre liderii revistelor medicale de specialitate, in decembrie 2010. https://www.hindawi.com/journals/jnume/2010/197656.html.

Medicii români au posibilitatea de-a deveni consilieri metabolic balance® priN intermediul cursurilor în domeniul nutriţiei şi prevenţiei oferite în cadrul Isen-Akademie Bucureşti.

Această specializare permite aplicarea conceptului de nutriţie în practica medicală integrând-o în propria activitate. Tinerii medici aflaţi la începutul carierei pot beneficia de o bursă „train on the job” putând să-şi desfăşoare activitatea sub îndrumarea medicilor consilieri experimentaţi. Prin aceste activitati metabolic balance® isi aduce contribuţia la conştientizarea şi remedierea afecţiunilor legate de alimentaţie ce au avut o exploziei epidemică în ultimii 20 de ani.

Elaborarea unui plan nutriţional individual este precedată în toate cazurile de o anamneză, o discuţie personală, analize de sânge pentru a identifica problemele şi anumitor afecţiuni şi pentru a ţine cont în mod corespunzător de acestea. În baza rezultatelor, consilierii au posibilitatea de a elabora cu ajutorul unui program computerizat un plan nutriţional individualizat pentru participanţi. Prin intermediul programului, consilierii noştri accesează permanent cele mai noi date ale codului alimentar federal şi pot garanta în acest mod un nivel calitativ ridicat, fără a necesita depunerea de eforturi permanente în scop de actualizare.

Prin intermediul acestui timp câştigat, consilierii asigura asistenta si consultanţa individualizata în beneficiul clienţilor pe parcursul diferitelor etape ale programului. Succesul în legătură cu scăderea în greutate, îmbunătăţirea valorilor de laborator şi calitaţii vieţii din punct de vedere al sănătăţii sunt confirmate prin intermediul studiului ştiinţific.